Nagyvilág

Három izraelit gázolt el egy palesztin autós Ciszjordániában

Szándékosan elgázolt három gyalogos izraelit gépkocsijával egy palesztin férfi a ciszjordániai Silo zsidó településen. A három áldozat túlélte a támadást, kórházban ápolják őket.

A támadó gyaloogosok közé hajtott autójával a Jeruzsálemtől 45 kilométerre fekvő településen. Két áldozatnak súlyos az állapota, a harmadik könnyebb sérüléseket szenvedett.

A támadást követően tüzet nyitottak a gépjármű sofőrjére a közelben tartózkodó izraeli katonák. A támadót négy találat érte, mielőtt gépkocsija felborult, de nem halt meg, súlyos sebesülésekkel kórházba szállították. Benjámin Netanyahu izraeli miniszterelnök terrorizmusnak minősítette a támadást. A sofőr személyazonosságát és állapotát nem hozták nyilvánosságra.

Az utóbbi egy évben több olyan eset történt, amelyekben palesztinok egyedül, feltehetően előzetes tervezés nélkül támadtak izraeliekre. Nem ez volt az első eset, hogy valaki a gépkocsijával hajtott gyalogosok közé.

A zsidó telepesek és a palesztinok között igen feszült a helyzet, amióta július végén zsidó szélsőségesek felgyújtották egy palesztin család lakását, amelyben bennégett egy másfél éves kisgyermek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik