Nagyvilág

Harminc méter magas építési állványzat omlott össze a munkásokkal

munkas(210x140).jpg (Array)
munkas(210x140).jpg (Array)

Huszonkét embert mentettek ki egy leomlott építési állványzat alól az oroszországi Hanti-Manszi autonóm területen, egy ember életét vesztette a balesetben.

A sérültek között számos külföldi munkás van. Az eset a kőolajban és földgázban gazdag nyugat-szibériai régió nagyvárosában, Szurgutban az új Olajbányász Művészpalota építkezésén történt, ahol a 30 méter magas állványzat egy része omlott le.

A négymilliárd rubeles (közel 18 milliárd forint) költséggel épülő, s egy ezer férőhelyes koncertteremnek is helyet adó kulturális központot 2010 tavaszán kezdték építeni és idén év végére tervezik átadni.

A kórházba szállított 18 sérült közül négynek igen súlyos az állapota, őket intenzív osztályon kezelik. További hét ember közepesen súlyos állapotban van, közölték az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának Hanti-Manszi autonóm területén működő főigazgatóságánál.

A mentést követően a helyszínen a munkaügyi felügyelőség mellett a migrációs szolgálat munkatársai is vizsgálódtak. A sérültek többsége ugyanis külföldi, közöttük moldovai és görög vendégmunkások is vannak.

A nyugat-szibériai régió hatóságai a biztonsági előírások megsértése miatt indítottak eljárást. Oroszországban gyakoriak a hasonló építkezési balesetek, mert a vállalkozók nem tartatják be a munkavédelmi szabályokat, az építőmunkások között pedig nagyon sok a migráns.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik