Nagyvilág

Tunéziai merénylet: összefüggés van a terrortámadások között

tunéziai merénylet (Array)
tunéziai merénylet (Array)

A Scotland Yard szerint határozott összefüggés van a szúszai üdülőkomplexum és a tuniszi Bardo múzeum elleni terrortámadások között.

“A Bardo múzeum elleni, huszonkét halálos áldozatot követelő támadás összefüggésben áll a szúszai merénylettel”, amelyben harmincnyolc ember, köztük harminc brit állampolgár vesztette életét – tudatta Richard Walton, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának főparancsnoka.

A londoni rendőrség illetékese nem közölt további részleteket a folyamatban lévő nyomozásról, mindössze annyit mondott, hogy szorosan együttműködnek a tunéziai hatóságokkal. A tuniszi belügyminisztérium korábban azt közölte, hogy a szúszai merénylet elkövetője egy líbiai dzsihadista táborban kapott kiképzést, egy időben a Bardo Múzeum támadóival.

A júniusi, szúszai támadás elkövetője gumicsónakon érkezett az Imperial Marhaba és a Szoviva szállodák melletti strandra, egy napernyő alól Kalasnyikov gépkarabélyt húzott elő, és tüzet nyitott a fövenyen pihenő turistákra. Áprilisban a tuniszi Bardo Múzeum ellen követtek el terrortámadást fegyveresek, húsz külföldi halt meg és negyvenöten megsebesültek.

Mindkét merénylet elkövetését az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista szervezet vállalta magára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik