Nagyvilág

Németországban rekordszámú határsértőt tartóztattak fel egy vonaton

menekült (Array)
menekült (Array)

Németországban a szövetségi rendőrség rekordszámú határsértőt tartóztatott fel egy vonaton: a német-osztrák határnál fekvő Rosenheimben végzett ellenőrzés során az olaszországi Veronából érkezett EuroCity járaton 147 embert regisztráltak, akik nem rendelkeztek a beutazáshoz és a németországi tartózkodáshoz szükséges dokumentumokkal.

A 147 határsértő a szövetségi rendőrség történetének “legnagyobb fogása” – idézték hírportálok a határőrizetért is felelős rendvédelmi szervezet közleményét.

A csoport többsége – 119 ember – eritreai. Mellettük etiópiai, nigériai, szudáni, kameruni, gambiai, pakisztáni, bangladesi és szíriai állampolgárságú határsértők voltak a vonaton. A csoportot a rosenheimi felügyelőségre szállították, ahol feljegyezték adataikat és ellátták őket, majd a menedékkérőket befogadó müncheni állomásra irányították őket.

A szövetségi rendőrség rosenheimi felügyelősége szerint az eset jól mutatja, hogy az illegális határátlépés tömegessé vált a német-osztrák határon. Csak júliusban 6400 határsértőt regisztráltak Rosenheimnél, ez meghaladja a 2012-ben és 2013-ban összesen feljegyzett esetek számát. Az idei első fél évben nagyjából 11 ezer illegális határsértőt tartóztattak fel, ami több mint háromszoros növekedés az egy évvel korábbihoz képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik