Nagyvilág

Korlátozzák az óvszerimportot az oroszok, hogy emelkedjen a születésszám

putyin óvszer (Array)
putyin óvszer (Array)

A Kreml egészségügyi tanácsadója szerint ahhoz is hozzájárulhat a lépés, hogy az oroszok körültekintőbben válasszanak partnert.

Oroszország várhatóan korlátozza az óvszerimportot – tudósít a Moscow Times. Gennagyij Onyiscsenko volt tisztifőorvos, a kormány egészségügyi tanácsadója a RIA Novosztyi hírügynökségnek meglepő nyilatkozatot tett: szerinte a lépés segíthet emelni a születésszámot és hozzájárulhat ahhoz, hogy az oroszok körültekintőbben válasszanak partnert.

Különösen elgondolkodtató a kormánytanácsadó hozzáállása abban a tekintetben, hogy egyre többen betegednek meg szexuális úton történő fertőzések, köztük HIV-vírus miatt, miközben a legtöbb európai ország sikerrel szorítja vissza a nemi betegségeket.

De nemcsak Onyiscsenkóé az egyetlen, vélhetően teljesen dilettáns megszólalás a témában. Vagyim Pokrovszkij, aki egy orosz szövetségi AIDS elleni központot vezet, azt mondta: nincs összefüggés az óvszerimport korlátozása és a HIV-fertőzés terjedése között, mert „ha egy diák választhat aközött, hogy kondomot vagy sört vegyen, az utóbbit fogja választani, mert a sör olcsóbb”. Ugyanakkor hozzátette: a valódi gond az, hogy nem lehet kapni megfizethető áron jó minőségű óvszert, tehát elismerte, hogy van probléma az oroszok védekezését tekintve.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik