Nagyvilág

Róma nem tud ellátni ennyi menekültet

A főpolgármester egy parlamenti bizottság előtt beszélt arról, hogy az olasz főváros nem bírja azt a nyomást, hogy az országba belépők ötöde oda tart.

Róma nem tud ennyi menekültet befogadni – jelentette ki az olasz főváros főpolgármestere kedden egy parlamenti bizottság előtti felszólalásában. Ignazio Marino azt mondta: a városnak sem elegendő pénze, sem elegendő szálláshelye nincs.

Az Olaszországba érkező migránsok 18-20 százaléka Róma városába tart – mondta a városvezető. Az olasz belügyminisztérium adatai szerint idén több mint ötvennégyezren érkeztek az országba. A főpolgármester ugyanakkor kijelentette: a bevándorlást nem problémának, hanem kihívásnak tartja, melynek kezelését nem csak a következő hónapokban kell napirenden tartani, hanem az évszázad fontos feladatának számít.

A római főpolgármester elmondta, hogy járványveszély miatti aggodalmát fejezte ki az olasz belügyminiszternek és az egészségügyi miniszternek, de biztosították arról, hogy az Olaszországba érkező bevándorlókat ötszintű egészségügyi ellenőrzésnek vetik alá, ami kizárja a kockázatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik