Nagyvilág

Oltás közben robbant be egy bunker Hamburgban, rengeteg a sérült

Hamburgi tűzoltó (Array)
Hamburgi tűzoltó (Array)

A második világháborús bunkerben ma asztalosműhely működik, 100 tonna olajat tárolnak az épületben. Egy tűzoltó vérkeringése összeomlott.

A hamburgi tűzoltóság tájékoztatása szerint a tűz hajnalban tört ki az asztalosműhelyként használt, úgynevezett magasbunkerben, amelyben nagyjából 100 tonna fa kezelésére használt olajat is tárolnak. Az ndr.de helyi portál már 38 sérültről ír.

Az oltás közben robbanás történt, annyira erős, hogy “a légnyomás még a környéken tárolt kerékpárokat is a levegőbe repítette” – idézte a tűzoltóság szóvivőjét hírportálján az NDR regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság. A balesetben komolyabb sérülést szenvedett 11 ember, köztük 8 tűzoltó. További 15 embert enyhe füstmérgezés miatt kellett a helyszínen ellátni, egy tűzoltónak pedig összeomlott a vérkeringése. Azt még nem tudni, hogy vannak-e további sérültek.

A környéket sűrű füst lepte el. A bunker körüli lakóházakat kiürítették, több mint 60 embert helyeztek biztonságba. Az oltás még legalább délutánig tart. A tűzoltók egyelőre nem hatolnak be az épületbe, és azt mérlegelik, hogy oltóhabbal árasztják el a bunkert, hogy elfojtsák a lángokat – jelentette az NDR.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik