Nagyvilág

A taturól lepattant pisztolygolyója találta fejbe

Tatu (Array)
Tatu (Array)

A texasi férfi nem gondolt arra, hogy az állat páncélja tényleg egy páncél, és nem árt neki a pisztolygolyó.

Mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani egy Texasban élő férfit, akit saját pisztolygolyója talált fejen, miután rálőtt egy szőröstatura, és a lövedék lepattant az állat páncéljáról – jelentette a helyi sajtó. Larry Rowe megyei seriff elmondása szerint a férfi hajnali három órakor ment ki a kertjébe, hogy .38-as kaliberű revolverével leszedje a birtokán bóklászó armadillót. Három lövéssel próbálkozott, de az egyik visszacsapódott, és a lövedék eltalálta a meg nem nevezett férfi állkapcsát.

A helyi rendőrség elmondása szerint Texasban megszokottnak számít, hogy a helyiek tatukra lövöldöznek. Az állatokat ugyanis kártevőnek tartják, amik összetúrják az emberek kertjeit. Az amerikai vadvédelmi szakértők szerint a lőfegyverek hatékony eszközök a páncélos tatuk megölésére. Azt egyébként nem lehet tudni, hogy az állat végül túlélt-e a lövést. Az biztos, hogy a rendőrök nem találták meg a férfi birtokán.

Nem ez volt az első eset, hogy armadillóról lepattanó lövedékek sebesítettek meg valakit. Áprilisban egy georgiai férfi az anyósát lőtte hátba úgy, hogy lövése visszavágódott egy tatu páncéljáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik