Nagyvilág

Véres harcban verte vissza a cápát a férfi

Cápa (Array)
Cápa (Array)

52 évesen is akkora erőt mutatott az ausztrál férfi, hogy a cápa csak megsebesíteni tudta. A strandot lezárták a támadás után.

Súlyos sérüléseket szenvedett egy 52 éves szörfös, akit cápa harapott meg Ausztrália keleti partjainál péntek hajnalban. Az áldozat keményen küzdve verte vissza a ragadozó támadását. A Sydney városától mintegy 550 kilométerre északra fekvő Evans Headnél történt támadásban a férfi bal lába és karja sérült meg – közölte a rendőrség. Az áldozatot súlyos, de stabil állapotban szállították a Lismore Base Kórházba, ahol a nap folyamán egy műtéten is átesett – tudósít az MTI.

Cameron Lindsay nyomozó szerint a férfi észrevette a közeledő állatot és figyelmeztette vele lévő barátját. A szörfösök ezután megpróbáltak a cápa elől kievickélni a nyílt óceánról a part irányába, az állat ekkor csapott le áldozatára. A beszámolók szerint a férfi visszaverte a cápa támadását, a partot pedig társa és a strandon tartózkodó járókelők segítségével érte el. Életét végül az mentette meg, hogy a mentők kiérkezése előtt a szörfdeszka lábrögzítő köteleit érszorítóként alkalmazva sikerült csillapítani a vérzést.

Az Evans Head környéki strandokat 24 órára lezárták a cápatámadás után. A térségben idén több hasonló eset is előfordult. Július elején egy 32 éves szörfös sérült meg életveszélyesen egy cápával való találkozásban, februárban egy cápa halálosan megharapott egy 41 éves japán turistát. A legutóbbi halálos cápatámadás a múlt szombaton történt a dél-ausztráliai Tasmania partjainál, ahol egy lányával búvárkodó 46 éves férfit mart halálra egy cápa.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik