Nagyvilág

Mr. Gilmore úgy döntött, elnök akar lenni

jim gilmore (Array)
jim gilmore (Array)

2007-ben már próbálkozott az elnökjelöltséggel, csakhogy a kutya sem akart költeni rá.

A korábbi virginiai kormányzó, Jim Gilmore is beszállt az elnökjelöltjelöltek egyre népesebb táborába – írja a BBC. A republikánus oldalon már előtte is 16-an tülekedtek, ráadásul elkezdték felépíteni a kampányukat (ld. Donald Trump ízes megszólalásai), így nem világos, Gilmore mire számít.

A nagy nyilvános bejelentést augusztusban teszi majd meg, de már leadta a szükséges nyomtatványokat szerdán. A Fox News hamarosan egy csomó fórumot sugároz majd a republikánus jelöltekkel, de az egyelőre nem világos, Gilmore is részt vesz-e majd ezeken. Lesz egy fő vita, ahol a felmérésekben legjobban álló tíz jelölt szerepel majd, Gilmore a jelenlegi szondázások szerint nincs köztük.

 

Gilmore korábban a hadsereg hírszerzésében dolgozott, aztán egészen a virginiai kormányzóságig repítette a jósors. 1998-tól 2002-ig töltötte be a posztot. 2007-ben már belevágott az elnökjelöltségért vívott harcba, de idő előtt fel kellett adnia, hisz már az előválasztásokra sem tudott elég pénzt összekalapozni a támogatóitól. A mostani kampánya a külpolitikáról fog szólni, elmondása szerint ebben neki van igazán tapasztalata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik