Nagyvilág

Szlovák szélsőjobbos dicsérte meg Orbánt

orbán viktor tusványos (Array)
orbán viktor tusványos (Array)

A Mi Szlovákiánk Néppárt vezetője, Marián Kotleba nyílt levelet írt, amiben megdicséri a magyar kormányfő bevándorlás-ellenes politikáját.

Teljes mértékben támogatom azt a szándékát, hogy a magyar–szerb határon mielőbb felhúzzák a biztonsági kerítést, amellyel, miként kemény migrációs politikájával nemcsak Magyarországot, hanem végső soron egész Európát, beleértve a Szlovák Köztársaságot is védik. Remélem, hogy ez a magyar kerítés, mint az európai civilizáció védőfala más európai országok számára is ösztönző lesz, miként abban is bízom, hogy Orbán Viktor nem hagyja magát megingatni Brüsszel kritikáitól” – írta Kotleba.

A Népszabadság szerint a korábban magyar- és zsidóellenességéről ismert szlovák politikus, aki Besztercebánya elnöke is, újabban inkább a romákat és a bevándorlókat gyűlöli. A párt ideológia példaképe a görög Arany Hajnal, amely szlovák híveik szerint is a mentőcsomagok rabszolgaságától, Brüsszel diktátumától akarja megszabadítani az országot.

Kotleba június végén Pozsonyban, július elején pedig Zsolnán Tiszta fehér Szlovákiát! köszöntéssel és náci karlendítéssel kezdte a bevándorlók, valamint Brüsszel ellen uszító beszédét a neonácik és egyéb szélsőségesek tüntetésén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik