Nagyvilág

Őrizetbe vettek egy New York-i férfit, aki csatlakozott volna az Iszlám Államhoz

isis (Array)
isis (Array)

Többször is Törökországba utazott, hogy átszökjön Szíriába.

Lakossági bejelentés alapján őrizetbe vettek egy New York állambeli férfit, aki megkísérelt csatlakozni az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezethez – közölte szerdán Buffalóban William Hochul szövetségi ügyész.

A 44 éves, lackawannai illetőségű Arafat Nagi az elmúlt három év során két alkalommal is Törökországba repült, hogy onnan megpróbáljon átszökni Szíriába és beállni az IÁ fegyveresei közé. A férfi az utazásai előtt katonai jellegű felszerelést, egyebek között golyóálló mellényt és éjjellátó készüléket vásárolt. A hatóságok szerdán átkutatták Nagi lakását, akit azzal vádolnak, hogy egy terrorszervezetet támogatott.

Ugyancsak szerdán egy másik ügyben ártatlannak vallotta magát a Massachusetts állambeli Springfield bíróságán egy bostoni rendőr fia, aki amiatt vált hírhedté, hogy az IÁ nevében bombát szándékozott elhelyezni egy főiskolai étkezdében. A 23 éves Alexander Ciccolót július 4-én vették őrizetbe, miután négy fegyvert vett át az őt szemmel tartó Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik, beépített munkatársától.

Ciccolo azt állította az informátornak, hogy olyan pokolgépeket akart létrehozni, amilyeneket a terroristák a 2013-as bostoni maraton nézői között robbantottak fel. Lakásán a rendőrök részben elkészült robbanószerkezeteket találtak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik