Nagyvilág

Orbanisztán a berlini mozikban – Videó

A magyar miniszterelnök autoriter intézkedéseiről mutatnak be dokumentumfilmet. Az előzetesben többek közt Alföldi Róbert, Bárdos Deák Ági és Heller Ágnes is beszél.

Augusztus negyedikén mutatják be a berlini Kino Moviemento moziban Trammer Era 57 perces, Orbanisztán című dokumentumfilmjét – írja a HVG.hu. A Berlinben élő magyar nő alkotása a 2010 óta regnáló Orbán Viktor olyan intézkedéseit mutatja be, mint a média központosítása, alternatív kulturális intézmények bezárása, a színházak és múzeumok politikai elfoglalása és az oktatáspolitika felforgatása.

A filmben megszólal egyebek mellett Alföldi Róbert a Nemzeti Színház volt igazgatójaként, Bárdos Deák Ági, az alternatív zenei szcéna tagja, Marsovszky Magdolna publicista és Heller Ágnes filozófus.

A rendezőnő maga is aktivista volt, mielőtt Berlinbe költözött – a tüntetések állandó kísérőzenekaraként felbukkanó Rhythms of Resistance tagja volt. Berlinben egyetemi tanulmányai során elnyerte a Baloldali Párt ösztöndíját, ennek keretében kezdett el filmeket készíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik