Nagyvilág

Nem Madeleine McCann holttestét találták meg

madeleine-mccann(430x286).jpg (Array)
madeleine-mccann(430x286).jpg (Array)

Sokan már reménykedni kezdtek, hogy végre megoldódik a rejtélyes eltűnés ügye, de a bőröndben talált maradványok nem a kislányéi - közölték az ausztrál rendőrök.

Nem a több mint nyolc éve eltűnt skót kislányé, Madeleine McCanné az Ausztráliában talált holttest az ausztrál rendőrség szerint. “Megerősíthetem, hogy teljeséggel kizárható, hogy Madeleine McCann az áldozat, a brit rendőrséget informáltuk” – közölte Des Bres nyomozó szerdán.

A dél-ausztráliai Adelaide városának közelében, egy autópálya mellett egy gyerek holttestére bukkantak egy bőröndben július 15-én. A vizsgálatok megállapították, hogy egy 2-4 éves korában elhunyt, legalább nyolc éve halott szőke kislány holttestéről van szó.

 

McCann a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjából tűnt el nyomtalanul 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A szőke kislány – két kisebb testvérével – a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak.

Az ügyet szinte példátlan nemzetközi figyelem kísérte, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő orvos szülőket nyilvánította gyanúsítottá. A gyanúsítást egy évvel később – érdemi bizonyítékok hiányában – feloldották, a kislánynak azonban azóta sem lelik nyomát.

Madeleine McCann sorsáról és hollétéről több elmélet került nyilvánosságra. A visszatérő feltételezések között szerepel, hogy a gyerek pedofil bűnözők rabságába eshetett, de az is gyakran felmerül, hogy egy jómódú, gyermektelen külföldi házaspár “megrendelésére” rabolhatták el. A lányt az eltűnése óta eltelt 8 évben Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján látni vélték, de eddig sehol nem akadtak a nyomára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik