Nagyvilág

Lecsapta a telefont a segélyhívó diszpécsere – a lelőtt fiú meghalt

„Tudja mit, hölgyem? Meg tudja ezt oldani egyedül is. Én ezzel nem fogok foglalkozni."

Június végén lelőttek egy fiatalt Albuquerque-ben (Új-Mexikó, Egyesült Államok): a 17 éves Jaydon Chavez-Silver egy házibuliban volt, amikor az épület mellett elhaladó kocsiból tüzet nyitottak, és a fiú életét vesztette.

A gyilkosság miatt azóta sem tartóztattak le senkit; de az ügynek van egy másik – igen szomorú – oldala is, amire a napokban derült fény. Nyilvánosságra került annak a beszélgetésnek a felvétele, amelyet a fiú egyik barátnője folytatott a lövöldözés után a 911, azaz a vészhelyzetek esetén hívható szám diszpécserével.

A haldokló barátja miatt érthetően kiborult nő és a 911 kezelője, bizonyos Matthew Sanchez közötti párbeszéd a következő mondatokkal ért véget:

– Lélegzik?
– Alig kap levegőt, még hány kib.szott alkalommal mondjam el?
– Tudja mit, hölgyem? Meg tudja ezt oldani egyedül is. Én ezzel nem fogok foglalkozni. – mondta a sértődött diszpécser, és letette a telefont.

A mentők időközben a helyszínre értek, de a fiú nem sokkal később meghalt.

A BuzzFeed időközben megtudta, hogy Matthew Sanchez 10 éve dolgozik a tűzoltóságnál, és 3. éve kezeli a segélyhívót. Illetve már csak kezelte; hiszen az eset nyilvánosságra kerülése után azonnali hatállyal áthelyezték adminisztratív feladatkörbe.

A beszélgetés vége alább meghallgatható:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik