Nagyvilág

Tévedésből rossz embert ölt meg egy tinédzser bérgyilkos

bergyilkos(210x140).jpg (Array)
bergyilkos(210x140).jpg (Array)

Életfogytig tartó börtönbüntetést kapott egy amerikai nő, aki 16 éves szeretőjét bérelte fel férje megölésére.

Két évvel a félresikerült gyilkosság után bűnösnek találták és elítélték a 41 éves Karlita Desean Phillipsszet, aki a vád szerint felbérelt egy kamasz fiút, hogy ölje férjét, akivel akkor már külön éltek – jelentette a helyi sajtó. A dél-karolinai nőt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte az ügyében döntő bíró, miután az esküdtszék alig két órán át tartó tanácskozás után bűnösnek találta az ellene felhozott vádakban, köztük fiatalkorú bűncselekményre való felbujtásában.

A Fox Carolina televízió beszámolója szerint Tavirous Settles mindössze 16 éves volt, amikor Phillips felbérelte férje megölésére. A kamasz fiú 2013 márciusában hajtotta végre megbízatását. Azonban a tervbe hiba csúszott. A fiatal ugyanis nem a kiszemelt áldozatot, hanem annak testvérét, Jamil Phillipsszet ölte meg, amikor a férfi be akart lépni szülei házának ajtaján.

A felbujtó feleséget és a gyilkosságot végrehajtó fiatalt pár hónappal később letartóztatták az eset miatt. Settles a hatóságoknak elmondta: a nő – akivel elmondása szerint szexuális kapcsolatban állt – 13 ezer dollárt ajánlott fel neki férje megölésére. Az ügyészség szerint a feleséget a „gyűlölet és a kapzsiság vezette”, és egyik célja az volt, hogy a férfi életbiztosítása alapján megkapja a halálakor neki járó félmillió dollárt.

Az elrontott bérgyilkosságot végrehajtó Settles még várja tárgyalását az esettel kapcsolatban. A fiatal jelenleg 45 évig tartó börtönbüntetését tölti egy másik gyilkosság miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik