Nagyvilág

Késes ámokfutásba kezdett macskája halála miatt

Két állatklinikán sebesítetette meg az ott dolgozó embereket, mert "bántani akarta őket, ahogy őt bántotta" kedvence halála.

Három évig terjedő börtönbüntetésre ítélt egy amerikai bíróság egy Washington állambeli férfit, aki késsel hadonászva tört be két állatkórházba, amelyek orvosainak nem sikerült megmenteniük beteg macskája életét – jelentette a helyi sajtó. Charles Anthony Smith a bíróságon azt állította, hogy megbánta tettét, de a beszámolók szerint igyekezett azzal magyarázni, hogy megkéselt két embert is, hogy a dolgozók nem tettek meg mindent macskájáért, és kijelentette: elvették a cica életét, hogy őt büntessék, amiért kiabált velük.

Smith még 2014 őszén vitte egyik macskájáta Fountain Veterinary Hospital nevű állatkórházba, majd egy másik klinikára, ahol végül két nappal később az állat meghalt. Smith eltemette a cicát, majd másnap reggel odament az állatkórházba, ahol a macska meghalt, és többször megszúrta az egyik 27 éves állatorvosnőt, aki a mellkasán és a kezén sérült meg.

A nőnek sikerült elvennia a 180 kilós férfitől a kést, aki erre egy másikat vett elő, majd azzal maga előtt hadonászva kiment az épületből. Ekkor a Fountain állatkórházhoz hajott, ahol anélkül, hogy egy szót is szólt volna, nyakon szúrta az egyik 47 éves alkalmazottat. A szúrás a nőt a légcsöve mellett érte, de szerencsére nem volt életveszélyes a sebesülése.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik