Nagyvilág

Heten meghaltak az olasz tűzijátékgyár robbanásában – videó

tuzijatek(960x640).jpg (Array)
tuzijatek(960x640).jpg (Array)

A tűzijátékok egy órán keresztül repültek az égbe a dél-olasz Barinál pénteken.

A baleset a Barival szomszédos Modugnóban történt. A helyi tűzoltóság közleménye szerint a gyár előtt parkoló, tűzijátékkal teli teherautó robbant fel, és innen a tűz átterjedt az üzem épületére is, amely szabályosan szétrobbant és teljesen összeomlott. A robbanásba beleremegtek a több kilométerre levő épületek ablakai is. Egy közeli gyermektábort evakuáltak.

A tűzijátékok a gyárnál történt első robbanástól számítva több mint egy órán keresztül repültek a levegőbe. A tűzoltók egyelőre nem tudták megközelíteni a lángokban álló épületet, amely alatt további áldozatok lehetnek. A tüzet repülőgépekkel oltják, hogy ne terjedjen át a közeli erdőkre.

A gyár épségben megmenekült dolgozói elmondták, hogy megfeszített munkatempóban dolgoztak, mivel a hétvégén több Bari környéki kisvárosban tűzijátékkal készültek ünnepelni a védőszentek ünnepeit.

A kórházba szállított öt sebesült közül ketten súlyos égési sérüléseket szenvedtek. Testük kilencven százaléka összeégett. A sebesültek között van egy, a gyár közelében a robbanás pillanatában haladó gyalogos is.

Olaszországban főleg nyáron egymást követik az esti tűzijátékok. A többnyire családi vállalkozásként működő tűzijátékgyárak biztonsága nem minden esetben felel meg a követelményeknek, azért gyakoriak a balesetek is. 2000 óta tizennyolc olaszországi tűzijátékgyárban történt hasonló súlyos baleset.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik