Nagyvilág

A fejébe szúrt injekciós tűvel ölte meg újszülött unokáját, mert nyúlszájú volt

Újszülött (Array)
Újszülött (Array)

A nagypapa pár nappal a kicsi megszületése után ölte meg a gyereket egy sanghaji kórházban, az egyik orvos segítségével.

A sanghaji rendőrség emberölés gyanújával vett őrizetbe egy férfit, aki a kínai sajtóban megjelent beszámolók szerint kálium-klorid injekcióval ölte meg egynapos unokáját, azért, mert a fiú nyúlszájjal született. A nagypapa a hírek szerint a Chongming szigetén található kórház szülészetén ölte meg a gyereket, akinek a fejébe szúrta be az injekciót. A férfi a gyilkossághoz használt anyagot a kórház egyik nőgyógyásznőjétől kapta, akit a rendőrség szintén letartóztatott.

A kisgyerek halálát a kórház egyik ápolónője fedezte fel. A rendőrséget azután értesítették, hogy az ápolónőnek gyanús lett, hogy a szülők túlságosan is nyugodtan fogadták a hírt, hogy pár napos gyerekük az életét vesztette. Arról ellentmondó hírek jelentek meg, hogy a július 14-én született gyerek mikor halt meg. Egyes források szerint már születése másnapján megölte nagyapja, míg más lapok július 17-ére tették halálát.

Kínában és más Dél-kelet Ázsiai országokban is megszokottnak számít, hogy szülők megölik vagy eldobják maguktól a nyúlszájjal született gyerekeket, mert nem tudják, hogy a veleszületett fejlődési rendellenességet már műtétekkel helyrehozható. A mostani esetben érintett kórház helyettes vezetőjének elmondása szerint az orvosok közölték a családdal, hogy a gyerek problémája kezelhető. 

Tavaly decemberben Kambodzsában temette el élve kislányát egy apuka, mert nyúlszája miatt „szégyellte, ahogy elsőszülött gyermeke kinéz”. Májusban pedig egy kínai anyuka tett hasonlóan. Szerencsére mindkét gyerek életben maradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik