Nagyvilág

43 éve eltűnt amerikai férfi holttestét találták meg egy tóban elmerült autóban

Egy hónapja kezdtek el újra nyomozni az eltűnt férfi ügyében, a lánya kérésére. A holttestet a Sawmills közelében található Rhodhiss-tó mélyéről emelték ki.

Amos Shook, az amerikai légierő nyugalmazott tagja 44 éves volt, amikor 1972 februárjában nyoma veszett az Észak-Karolinai Sawmills városából. A helyi hatóságok hiába nyomoztak utána, soha nem derült ki, hogy mi történt vele. 43 évnek kellett eltelnie, hogy családtagjai végre válaszokat kapjanak arra, hogy hova tűnt. A helyi rendőrségnek ugyanis a héten sikerült megtalálnia a férfi holttestét, amire a Sawmills közelében található Rhodhiss-tó mélyéről kiemelt autóban bukkantak – jelentette a CBS News.

Az 1968-as Pontiacbant talált holttestet hivatalos még nem azonosították, de az üggyel foglalkozó megyei rendőrség vezetője egy sajtótájékoztatón elmondta: az autó pontosan az a típus, mint Shooké, és a járműben megtalálták tárcáját, benne több személyazonossági iratot is. „Meglepett minket, milyen jó állapotban maradtak” – tette hozzá Alan Jones seriff.

 
Az autó, ami a 43 éve eltűnt férfi holttestét rejtette
Fotó:Caldwell County Sheriff’s Office 

A helyi hatóságok azután kezdtek el nyomozni újra a férfi eltűnése ügyében, hogy a lánya egy hónapja megkereste őket egy, az apja eltűnéséről szóló újságcikkel. Jones elmondása szerint az eredeti nyomozási anyagokból szinte semmi maradt meg, hiába nézték át a nyomozók a rendőrségi irattárakat, szinte alig találtak valamit. Ennek ellenére sikerült megtalálniuk a tó mélyén, nagyjából tíz méteres mélységben heverő autót, modern keresőeszközök bevetésével. Jones azt nem árulta el, hogy mi vezette a nyomozókat a tóhoz.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a férfi halálát, és a seriff elmondása szerint könnyen elképzelhető, hogy soha nem is tudják majd azt kideríteni. Annyit közöltek, hogy egyelőre semmi nyomát nem találták idegenkezűségnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik