Nagyvilág

Hőség: Romániában forgalomkorlátozással védik az útburkolatot

kamion(960x640).jpg (Array)
kamion(960x640).jpg (Array)

A 7,5 tonnánál nehezebb teherautóknak tilos közlekedniük Románia nyugati részén, ahol másodfokú hőségriadó van érvényben.

Csütörtökön helyi idő szerint este nyolc óráig tilos közlekedniük a 7,5 tonna súlynál nehezebb teherautóknak Szatmár (Satu Mare), Bihar (Bihor), Arad, Temes (Timis), Karassó-Szörény (Caras-Severin) és Mehedinti megyék országútjain, autópályáin. Az intézkedést a román országos útügyi vállalat rendelte el, amely így akarja kímélni a rongálódástól az útburkolatot.

A vállalat közölte, hogy az intézkedés nem vonatkozik egyebek mellett a személyeket, élőállatokat, romlandó termékeket, üzemanyagot, valamint vizet szállító járművekre, illetve egyéb sürgősségi esetekrAz említett hat nyugat-romániai megyében másodfokú, narancssárga színű hőségriadó van érvényben. A hőmérséklet árnyékban eléri a 38-39 Celsius fokot. Az ország többi részén első fokú, sárga jelzésű hőségriadó van érvényben a Fekete-tenger parti Konstanca, Tulcea, valamint Kovászna megye kivételével, ahol nincs riasztás.

A meteorológusok a következő napokban is meleg időre számítanak, helyenként viharok képződhetnek a hegyekben, valamint az ország északi és észak-nyugati részén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik