Nagyvilág

Szörfösre támadt a cápa Réunion szigeténél

Cápa harapott meg szerdán egy szörfözőt a karján a Franciaországhoz tartozó dél-indiai-óceáni Réunion szigeténél, közölték a mentők.

A negyvenes éveiben járó férfi “karjából nagy darabot harapott ki” a cápa – mondták el szemtanúk. A férfi karját elkötötték, és a mentők gondjára bízták.

Az áldozat rendszeres szörföző, a támadás “nagyon jó időjárási körülmények között” történt Saint-Leu-ben – mondták el a helyi vízi mentők.    Év eleje óta már négy cápatámadás vált ismertté Réunionon. Februárban egy 22 éves lányt mart halálra egy tigriscápa Étang-Saléban. Áprilisban egy 13 éves ifjú szörftehetség halálát okozta egy cápa a Les Brisants-i strandon. Júniusban egy 47 éves férfire támadt rá egy cápa Le Port-ban. A férfi túlélte a támadást, de a ragadozó súlyosan megsebesítette a karján.

2011 óta a szerdai a 18. cápatámadás. Hét eset halállal végződött. 2013 júliusa óta tilos a fürdés és a vízi sportok űzése a lagúnákon és a felügyelet alatti területeken kívül. A saint-leui strand nem szerepel az engedélyezett területek között. A francia kormány áprilisban engedélyezte a tigriscápa és a bikacápa halászatát a réunioni tengeri természetvédelmi területen, hogy csökkentse a cápatámadások veszélyét a szigeten.

Néhány napja megírtunk egy másik cápatámadást is, az verseny közben történt. „Csak üldögéltem, amikor éreztem, hogy valami beleakad a lábamba. Megpróbáltam odébb rúgni. Ekkor vettem észre az uszonyt, onnantól kezdve pedig már csak a fogakat vártam” – emlékezett vissza Fanning, aki saját bevallása szerint többször is háton ütötte a cápát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik