Nagyvilág

Brutális vonatbaleset Csehországban: 160-nal ütközhetett a kamionnak

vonatbaleset (Array)
vonatbaleset (Array)

Két ember meghalt és mintegy húsz megsérült szerda reggel Észak-Morvaországban - a nagy sebességű szerelvény csak kilométerekkel az ütközés után állt meg.

A baleset az észak-morvaországi Studénka közelében történt, amikor is egy kamion gyorsvonat elé hajtott. A helyi vasútállomás alkalmazottai szerint a kamion akkor hajtott rá a sínekre, amikor az útkereszteződést lezáró sorompók már megindultak lefelé.

Többen válságos állapotban

Négy sérült állapota életveszélyes. A mozdonyvezető a balesetben elveszítette a lábait, és néhány sérültet lélegeztető készülékre kellett kapcsolni, állapotuk válságos – közölte Lukás Hampl, a regionális mentőszolgálat szóvivője.

Az egyik legmodernebbnek számító, óránkénti 160 kilométeres sebességgel is közlekedő Pendolino típusú vasúti szerelvény minden valószínűség szerint nagy sebességgel hajtott neki a kamionnak, amelynek sofőrje a baleset előtt kiugrott a kabinból és elfutott a helyszínről.

A kamion motorját több mint 200 méterre a baleset helyétől találták meg, maga a vonat pedig több mint két kilométerre az ütközéstől állt csak meg.

A kormány is erre utazott

A baleset a Prága-Ostrava vasútvonalon történt, amelyen kora délelőtt a cseh kormány is elindult Prágából Ostravába egy kihelyezett ülésre. A baleset következtében a vasúti forgalom Studénkánál teljes egészében megbénult.

Martin Ayrer kormányszóvivő közölte, hogy Bohuslav Sobotka kormányfő és Chovanec belügyminiszter ellátogat a baleset helyszínére, míg a kabinet többi tagját Hranice na Moraveből autóbusszal szállítják Ostravába.

A balesetet szenvedett gyorsvonat utasait szintén buszokkal szállítják Ostravába, ahonnan egy másik szerelvénnyel folytathatják útjukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik