Nagyvilág

Zárolták a köztévé számláit Romániában

Bekeményített az adóhatóság, a bukaresti közlekedési vállalatot is büntették tartozásaik miatt.

Zárolta a román adóhatóság a közszolgálati televízió és a bukaresti közlekedési vállalat bankszámláit, mert jelentős adósságot halmoztak fel az állammal szemben – tudósít az MTI.

A TVR román televíziónak csaknem ötvenmilliárd forintnyi tartozása van, a fővárosi felszíni közlekedést működtető RATB pedig azt közölte, hogy mintegy húszmilliárd forintnyi elmaradása van, de perben állnak az adóhatósággal, mert kifogásolják az általuk megállapított összeget.

Az adóhatóság közölte: a jövőben hasonlóan járnak el a többi nagy adózó vállalattal szemben is, számlazárolást annak függvényében rendelnek el, hogy mennyire régiek a tartozások.

A TVR igazgatótanácsa a történtek nyomán válságtanácskozást tartott, melyen eldöntötték, hogy augusztus elsejétől bezárják a köztelevízió hírcsatornáját és csökkentik a vezetők számát különböző részlegek összeolvasztásával. Az intézmény működése a vezetők szerint bármikor megbénulhat a zárolás miatt.

Az adósságfelhalmozás egyébként nem újdonság, a köztelevízió évek óta pénzügyi válságban van és a RATB is több év alatt halmozta fel tartozását. Állami vállalatok ellen azonban eddig nem léptek fel ilyen szigorúan.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik