Nagyvilág

Maga kutat szemtanúk után a londoni motorbalesetben súlyosan megsérült magyar lány

A brit rendőrség megszüntette a nyomozást, de a 34 éves magyar nő nem nyugszik bele. A robogóbaleset után állandó fájdalommal kell élnie, és bicegni fog élete végéig.

Rókus Edina a dél-londoni Streathamben él, ahol március 29-én egy fekete VW Golf ütötte el, miközben robogójával az edzőterembe tartott – számolt be róla a London Evening Standard.

A személyi asszisztensként dolgozó fiatal nő öt métert repült a kereszteződésben, és a földhöz csapódva darabokra törte a medencecsontját.

„Hatalmas fájdalmaim voltak. A mentők azonnal morfiumot adtak nekem. Borzasztó volt” – mondta a lapnak Edina.

Fotó: Facebook/Edina Rokus

Három műtét ellenére a bal lába nagyjából két centiméterrel rövidebb marad, mint a másik és az orvosok elmondása szerint élete végéig krónikus fájdalommal kell élnie a baleset után.

Edina azt állítja, hogy a lámpa neki zöldet jelzett az Ambleside Avenue/Mitcham Lane találkozásánál és az autó a piros lámpánál indult meg. A sofőr az ütközés után megállt, de nem tartóztatták le, miután beszélt a rendőrséggel.

A lány azonnal a helyszínre hívta a bátyját. A Londonban séfként dolgozó Zorán állítólag több emberrel is beszélt, akik látták az ütközést és beszéltek is a rendőrökkel.

De június 25-én a sérült robogós levelet kapott a rendőrségtől, amelyben azt közölték, hogy az ügyben nem tesznek további lépéseket „a független tanúk hiánya miatt”. Edina szerint a levél „abszolút felháborító”, ezért maga intézett felhívást a nyilvánossághoz, hogy akinek bármilyen információja van a balesetről, jelentkezzen.

„Tonnányi szemtanúm volt, délelőtt tíz óra volt, emberek voltak mindenhol” – mesélte a lány. „A rendőrségnek ott és akkor fel kellett volna vennie az emberek adatait. Ez egyszerűen felháborító! És mi történt volna akkor, ha meghalok? Senkit nem büntettek volna meg. Teljesen el voltam keseredve, amikor a levelet megkaptam, napokig csak bőgtem. Egyszerűen nem értem, hogy történhetett ez meg. Engem nem érdekel a pénz. Az egyetlen dolog, amit szeretnék, az az igazság.”

Fotó: Evening Standard

A londoni Metropolitan Police a lappal azt közölte, hogy az a személy, aki a baleset után a 999-es segélyhívót tárcsázta, nem volt elérhető a megadott telefonszámon, amikor később megpróbálták vele felvenni a kapcsolatot – így az ügyet lezárták. Hozzátették, hogy a robogós aztán kapcsolatba lépett a nyomozóegységgel és „azt állította, hogy egy szemtanúnak a telefonszámát, aki látta a karambolt, a rendőrök nem vették fel. Viszont ekkorra már a robogósnak sem volt meg a személy elérhetősége. Elnézést kérünk bármiféle félreértésért, ami esetlegesen történt.”

A rendőrség hirdetőtáblákat helyez el a helyszínen, és ha új szemtanúk jelentkeznek, újranyitják az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik