Nagyvilág

Félmeztelenül és részegen „dolgozott” egy légiirányító

Az irányítótorony padlójára ájulva feküdt, amikor egy karbantartó felment megnézni, miért nem válaszol egy felszálláshoz készülődő repülőgépnek.

Letartóztatták a rendőrök egy kis arkansasi repülőtér légiirányítóját, aki munka közben olyan részegre itta magát, hogy ájultan terült el az irányítótorony padlóján – jelentette a KFSM televízió, a springdale-i rendőrségre hivatkozva. A beszámoló szerint az ötvenéves Philip Maschek teljesen eszméletlen és félmeztelen volt, amikor egy karbantartó felment a toronyba megnézni, hogy mi van vele. Erre azért volt szükség, mert semmit sem reagált, amikor egy repülőgép felszállási engedélyt akart kérni. 

Amikor a rendőrök kiérkeztek, a férfi már eszméleténél volt, de egyáltalán nem volt magánál. A rendőrségi jelentés szerint alig bírt egyenesen állni, és előre-hátra dülöngélt, közben pedig azt bizonygatta, hogy ő bizony egyáltalán nem részeg. Ezt az állítását azonban a helyszíni szondáztatás megcáfolta, így Mascheket a rendőrök letartóztatták.

A beszámoló szerint amikor a részegen dolgozó légiirányítót a rendőrök elvezették, megpróbált visszamászni a toronyba és a rendőröknek erővel kellett őt visszatartani. A rendőrségi jelentés szerint erre úgy reagált, hogy „felemelte a hangját és vulgáris szavakat használva üvöltözött a rendőrökkel”. A KFSM televíziónak azt nem árulták el, hogy az eset miatt milyen büntetésre számíthat munkaadójától, mert az bizalmas információnak számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik