Nagyvilág

A Jobboldali Szektor szabályos maffiaként működött Kárpátalján

Sorra érkeznek a feljelentések a szervezet kárpátaljai egysége ellen: embereket raboltak el, hogy zsarolással, kínzásokkal kényszerítsék áldozataikat fizetésre.

Újabb sokkoló részletekkel rukkolt elő a Jobb Szektor kárpátaljai garázdálkodásairól a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye újonnan kinevezett közigazgatási elnöke. Soros sajtótájékoztatóján Hennagyij Moszkal közönséges banditáknak nevezte a PSZ tagjait. Szerinte az a legelképesztőbb, hogy ezek a radikális nacionalisták hazafiaknak próbálják beállítani magukat.

A kormányzó azt állítja, hogy a Jobboldali Szektor 13 fős bandája tehetős embereket rabolt el Kárpátalján, akiket megkínoztak, fegyverrel fenyegettek, és zsarolással kényszerítették őket vagyonuk átadására. Az elkövetők közül mintegy tucatnyian 18 és 39 év közötti kárpátaljaiak. Egyik társuk Donyeck megyéből érkezett ide. Ők voltak azok, akiknek vér tapad a kezükhöz a Munkácson elkövetett brutális fegyveres támadás nyomán, s néhányan közülük még most is a környező hegyekben rejtőzködnek.

A közigazgatási elnök elmondta, hogy a munkácsi ügy után egyre több sértett fordul a rendőrséghez, és tesz feljelentést jobb szektoros banditák ellen. Azért csak most jelentkeznek, mert eddig féltek. Attól rettegtek, hogy a rendőrség nem fog érdemben foglalkozni a panaszukkal, ők pedig véres bosszú elszenvedői lehetnek.

Hennagyij Moszkal arról is beszélt, hogy a Jobboldali Szektor tagjait azért nem tudják besorozni és a frontra küldeni, mert soraikban hemzsegnek a többszörösen visszaeső börtöntöltelékek. Azt is elmondta, hogy az előző kormányzó – Vaszil Hubal – dollártízezrekkel fizette le a fegyveres banditákat – írja a Kárpáthír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik