Nagyvilág

Nem tesz közzé több lefejezős videót az Iszlám Állam

A terrorszervezet vezére aggódik, hogy egyesekben esetleg rossz kép alakulhat ki az ISIS-ről.

Levélben tiltotta meg médiairodáinak Abu Bakr al-Baghdadi, Iszlám Állam nevű terrorszervezet vezetője, hogy újabb lefejezős videókat tegyenek közé, mert azok sérthetnek más muszlimokat, akik gyermekei ijesztőnek találhatják az efféle felvételeket – írja a Mirror.

„A videók közzétételét, és nem rémtettek végrehajtását tiltotta meg” – emeli ki a lényeget, Ferid Hisso, szíriai ügyvéd, és politikus – aki szerint a barbár, brutális gyilkosságok ugyanúgy zajlanak a háttérben.

Az Iszlám Állam 2014. augusztus 19-én osztotta meg az első sokkoló videóját egy nyugati túsz lefejezéséről. Az áldozat James Foley, amerikai újságíró volt, gyilkosát, Jihadi Johnt később a brit, Mohammed Emwaziként azonosították. Azóta több amerikai, brit, és japán újságíró, és segélymunkás jutott Foley sorsára, majd megjelentek azok a videók, amiken az Iszlám Állam hóhérai magas épületekről löktek le homoszexualitással vádolt férfiakat, de elterjedtek felvételek olyan, hátborzongató kivégzésekről is, amik során egy medencébe merítettek megfulladni egy csapat ketrecbe zárt férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik