boeing-787-9-felszallas(960x640).jpg (Array)
Nagyvilág

Lakott területre zuhant a Boeing egy darabja

Röviddel felszállás után leesett az egyik futóakna fedelének egy darabja az Air France francia légitársaság egyik Boeing 777-es repülőgépéről Sanghaj külvárosa felett.

A 60 kilogrammos fémlemez még hétfőn szakadt le a légitársaság Sanghajból Párizsba tartó repülőgépéről, az alkatrész 3700 méteres magasságból zuhant le és áttörte egy gyárépület tetejét. A Sunday Morning Post című hongkongi lap tájékoztatása szerint senki nem sérült meg.

A gép zavartalanul folytatta az útját a francia főváros felé. Chris Villiers, a Boeing szóvivője elmondta, hogy a probléma nem érintette sem a futómű működését, sem a járat biztonságát.

A repülőgépgyártó vállalat mindazonáltal instrukciókkal látta el a 777-es típust használó légitársaságokat és bizonyos változtatásokat eszközölt a jövőben gyártandó repülőgépeken.

“Rendkívül szorosan együttműködünk az ügyfeleinkkel, utasításokkal láttuk el őket a szükséges karbantartás módjáról” – közölte az illetékes.

Légitársaságok tucatjai használják a Boeing 777-es repülőgépét, a típusból világszerte több mint 1100 darab teljesít szolgálatot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!