Nagyvilág

Elrabolhattak öt cseh állampolgárt Libanonban

libanon (Array)
libanon (Array)

Egy elhagyott taxiban a libanoni rendőrség megtalálta a csehek útleveleit, bankkártyáit és videókameráit.

A prágai közlés szerint a hírt elsőként a bejrúti The Daily Star című napilap jelentette, amely szerint nem zárható ki, hogy a 25 és 47 év közötti cseh állampolgárokat elrabolták. Mindannyian újságírók és kétszer jártak Libanonban az utóbbi két hónapban.

Az újság információi szerint az eset Kafraja városa mellett a Bekaa-völgy nyugati részén, a szíriai határ közelében történt. A libanoni rendőrség megerősítette a hírt, és közölte, hogy az elhagyott taxiban cseh és libanoni pénzt, eurót és három videókamerát is találtak, amelyek valószínűleg az eltűnt cseheké. A libanoni rendőrség megindította a nyomozást az eltűnt személyek felkutatására.

Az üggyel a cseh külügyminisztérium válságstábja este foglalkozik – mondta Michaela Lagronová, a tárca szóvivője újságíróknak. A cseh külügyminisztériumnak egyelőre nincsenek pontos és megbízható információi arról, hogy valójában mi is történt. A bejrúti cseh nagykövetség csak a libanoni rendőrségtől, illetve a sajtóból értesült az esetről.

Az utóbbi időben egyre több emberrablás történik váltságdíj reményében Libanonban, különösen a Szíriához közeli keleti részén.

Hét észt biciklis tűnt el 2011-ben ugyancsak a Bekaa-völgyben hasonló körülmények között. A turisták 113 napot töltöttek fogságban, amíg a libanoni különleges egységek ki nem szabadították őket. Fogvatartóik állítólag az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezethez tartoztak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik