Nagyvilág

„Sok szerencsét” kívánt a brit lap a kerítéshez

kerítésépítés (Array)
kerítésépítés (Array)

Képes beszámolót közölt a Daily Mail a dél-magyarországi építkezésről.

„Sok szerencsét hozzá” – ezzel kommentálta a brit Daily Mail, hogy a magyar kormány kerítésépítésbe fogott a Szerbia felől érkező menekültáradat megállítására. A bulvárlap fotókat és videót is közölt a határon dolgozó katonákról és megszólaltatták Nógrádi Zoltán mórahalmi fideszes polgármestert is, aki azt mondta: neki ugyan nem szóltak az építkezésről, de üdvözli azt, mert úgy látja, eddig nem született jobb ötlet a helyzet kezelésére.

A Daily Mail arra is emlékeztet, hogy a magyar és osztrák menekülttáborok túlzsúfoltak, az elmúlt hónapban a rendőrségnek Debrecenben könnygázt is be kellett vetnie, hogy véget vessenek a táborban kialakult konfliktusnak.

A legtöbb menekült Európa gazdagabb országaiba tart, bár a magyar kormány azt állítja, hogy ezek az államok visszaküldenék a migránsokat Magyarországra – emlékeztet a lap. De azt is felidézik, hogy az ENSZ és az Európai Tanács kritizálja a menekültügyi törvény módosítását, mert szerintük megsérti a menedékkérők ahhoz fűződő jogát, hogy szavatolják a biztonságukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik