Nagyvilág

95 milliót kellene fizetnie a feleségét megölő magyar zenésznek

A Tenerifén meggyilkolt asszony két gyermekét 95 millió forint illetné meg, de a férfi a börtönből gondoskodott arról, hogy megszabaduljon a tartozás fedezetéül szolgáló ingatlantól.

19 év börtönre és 300 ezer eurós, 95 millió forintnyi kártérítésre ítélt a Santa Cruz-i bíróság egy magyar férfit, aki agyonverte feleségét. A tenerifei gyilkosság ügyével 2010-ben hosszú ideig foglalkozott a magyar és a spanyol sajtó – idézi fel a Bors.

A szigeten dolgozó basszusgitáros, L. Péter harminchét éves karateoktató feleségével végzett: egy tompa tárggyal hatalmas ütést mért bal térdére, ami eltört, így a nő képtelen volt védekezni. A holttestet egy kietlen helyen, a kövek alá helyezte.

Az asszony után két gyermek maradt félárván, az egyik az előző kapcsolatából született, a másik a gyilkos férjjel közös gyermek volt. A 300 ezer eurós kártérítés őket illeti. Az ítélet arra is kötelezi a férfit, hogy szabadulása után tíz évig nem mehet a gyermekekhez 500 méternél közelebb, hat évig pedig semmilyen módon nem tarthat velük kapcsolatot.

Ugyanakkor a férfi a börtönben gondoskodott arról, hogy ne legyen rajta behajtható a kártérítés: ismerősein vagy hozzátartozóin keresztül eladta magyarországi ingatlanát, elvonva ezzel a gyerekek felé fennálló tartozás fedezetét. Ez az áldozat családját képviselő jogász szerint büntetőjogi felelősséget vet fel, így feljelentést tett annak tisztázása érdekében, hogy kik és hogyan működtek közre abban, hogy az elítélt tulajdonát képező budapesti ingatlan eladásra kerüljön.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik