Nagyvilág

Víz alatti alagútban robbant fel a tartálykocsi

norvég baleset (Array)
norvég baleset (Array)

Levált a vontatóról egy benzint szállító tréler Norvégiában, majd nekicsapódott a falnak. Félő, hogy be fog omlani az alagút.

Felrobbant egy 16 500 liter benzint szállító tartálykocsi egy norvégiai alagútban – tudósít az RT. A kamionsofőr élve megúszta: a robbanás ugyanis azután következett be, hogy a benzinszállító tréler levált a vontatóról, az alagút falának csapódott és kifolyt belőle az üzemanyag. A vezetőnek még a robbanás előtt sikerült a vontatóval kihajtania az alagútból, amely ráadásul legmélyebb szakaszán – ahol a baleset történt – víz alatt halad át.

A kamiont vezető férfi egy helyi lapnak elmondta: amint meglátta, hogy baj lesz, azon volt, hogy mihamarabb kiérjen és eltorlaszolja az utat, hogy a szembejövő autósok ne tudjanak bejutni az életveszélyessé vált alagútba. Egyelőre nem tudni arról, hogy lenne áldozata a robbanásnak, három embert viszont kórházba vittek, miután belélegezték a benzingőzt. Az alagúthoz közeli épületeket evakuálták. Attól tartanak, hogy be fog omlani a létesítmény, a tűzoltókat is kiparancsolták, a robbanás után viszont a víz is betört.

A tönkrement alagút csaknem két kilométer hosszú, Bremangert és Freyát köti össze. 91 méterrel a tengerszint alatt halad.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik