Nagyvilág

A rendőrök is kivonultak a londoni követség elé épített falhoz

london tüntetés (Array)
london tüntetés (Array)

Így tiltakoztak a brit fővárosban az ellen, hogy elkezdődött a magyar-szerb határkerítés építése. Kedd este Budapesten is tüntetni fognak.

Aktivisták blokádot építettek a londoni magyar nagykövetség bejárata előtt, ezzel tiltakozva a magyar kormány által a szerb határra építendő kerítés ellen – jelentette a Hír24 tudósítója Londonból.


Fotók: Hír24

A demonstráció fél 2 körül kezdődött és nagyjából 45 percig tartott, körülbelül tízen vettek részt rajta. Az épület lépcsői elé épített fal miatt a rendőrseg is megjelent a helyszínen, mert a zárlat szerintük biztonsági kockázatot jelentett az épületből távozók és az oda érkezők számára. A faltól ugyanis csak nehezen lehetett ki- és bejutni.

Az akcióval a londoni akivisták a kedd esti budapesti demonstrációhoz csatlakoztak – Migrant Solidarity Blockade-nek nevezve az esemenyt. Facebook-oldalt is készítettek az eseménynek, amin 33-an is jelezték, hogy megjelennek, az 1200 meghívottból. Azt, hogy pontosan miért húztak blokádot a londoni nagykövetség elé az aktivisták, a videóból kiderül.

Olvasói sztorik