Nagyvilág

50 Cent csődöt jelentett, egy centje se maradt

50-cent(960x640).jpg (Array)
50-cent(960x640).jpg (Array)

Fizetnie kellett volna, méghozzá 5 millió dollárt, miután nyilvánosságra hozta és megalázó módon kommentálta egy rivális rapper barátnőjének szexvideóját. Nem ritka ez Amerikában.

A hírt a Wall Street Jorurnal jelentette be, Curtis James Jackson III-nek, vagyis 50 Centnek a hét elején meg kellett volna jelennie egy New York-i bíróságon, itt zajlott a pere a szexvideó miatt. De inkább csődvédelmet kért maga ellen. A beadvány nem említi a pert külön, csak annyit állapít meg, hogy a rapper csődbe ment.

A hivatalos papírok szerint 50 Cent vagyona és adóssága 10, illetve 50 millió dollár körül lehet, de ez nem gátolja őt abban, hogy folytassa karrierjét és megtartsa üzleti érdekeltségeit egyaránt.

“Kizárólag azokat az óvintézkedéseket tettem meg, amiket bármelyik okos üzletember megtett volna a helyemben, például Walt Disney és Donald Trump is kért már csődeljárást. Ez csak annyit jelent, hogy átcsoportosítod a pénzügyeidet. A munkámat természetesen nem hagyom abba, nagyon hozzáértő jogi csapatom van, senkinek nem kell aggódnia miattam!”

Az Independent közben arról írt, a megalázott nő, Lastonia Leviston ügyvédei szerint 50 Cent súlyos érzelmi károkat okozott a nőnek, és az öngyilkosság szélére sodorta őt.

Egyszer fent, egyszer lent

Amerikában nem ritka, hogy celebritások vagy sportolók csődöt jelentenek, Allen Iverson, korábbi kosárlabdázó például a válópere során azt üvöltötte a bíróságon, hogy

“Már egy sajtburgerre sincs pénzem!”

Majd kifizetett korábbi feleségének 61 milliót. Karrierje során 150 millió dollárnál is többet pattogtatott össze, de ezt az utolsó centig elverte. Nem ritka ez az NBA-sztárok között. Egy felmérés szerint az észak-amerikai profi ligában játszók több mint 60%-a csődöt jelent a visszavonulásukat követő öt éven belül.

Ugyanez az arány az amerikaifocistáknál úgy néz ki, hogy hat játékosból egy csődöt jelent a liga elhagyása utáni 12 éven belül.

De nem kizárólag a sportolóknál figyelhető meg a gyakori csőd, Michael Jackson is csinált ilyet, amíg élt, 2007-ben, amikor nem tudta fizetni neverlandi birtokának hiteleit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik