Nagyvilág

Kukában találták meg egy fegyenc kettéfűrészelt holttestét egy kaliforniai börtönben

anthony rodriguez (Array)
anthony rodriguez (Array)

Több szerve is hiányzott a rejtélyes körülmények között meggyilkolt férfinek.

Egy börtönlázadás alatt tűnt el a 26 éves Nicholas Anthony Rodriguez a közepesen szigorított, solanoi Kaliforniai Állami Börtönből, májusban. A férfit szökevényként tartották nyilván egészen addig, amíg 15 óra múlva egy zuhanyzó szemetesében megtalálták a holttestét – írja a Washington Post.

 Anthony Rodriguez

A rejtélyes gyilkossági ügyről az AP hírügynökség egy boncolási jegyzőkönyvből szerzett tudomást. A hivatalos jelentésből derül ki, hogy Rodriguez teste ketté volt fűrészelve, és hiányzott több mellkasi, és hasi szerve. A nyomozók azóta egy lépéssel sem jutottak közelebb az ügy megoldásához. Nem tudják hová tűnhettek az áldozat szervei, de arról sincs fogalmuk, hogy hogyan követték el a gyilkosságot.

„A hatóság vizsgálja mind a gyilkosságot, mind az azt megelőzően kitört börtönlázadást” – mondta el a San Francisco Chronicle-nek Terry Thorton, a kaliforniai büntetésvégrehajtás szóvivőnője, aki szerint a két ügy összefügg.

 Jesus Perez

Rodriguez boncolási jegyzőkönyvéből kiderül, hogy a férfi ittas volt, amikor megölték, a szerveit a halála után távolították el, és a fejére mért ütések végeztek vele. Koponyája több helyen eltört, fejét vágások, és sebhelyek borították, homlokán hatalmas, csillag alakú seb volt.

Az AP úgy tudja, hogy a nyomozók nem zárták ki annak a lehetőségét sem, hogy a lázadást valójában azért szervezték meg, hogy a felfordulásban valaki nyugodtan végezhessen Rodriguezzel. A gyilkosság fő gyanúsítottja Jesus Perez, az áldozat 46 éves cellatársa, aki gyilkosságért tölti életfogytiglani büntetését Solanoban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik