Nagyvilág

Csalinak használták a rendőrök a lányt, újra megerőszakolták

Az indiai hatóságok nagy hibát vétettek, amikor visszaküldtek egy tizenhét éves lányt megerőszakolásának helyszínére.

Másodszor is megerőszakoltak egy indiai lányt, miután a rendőrség „csaliként” akarta felhasználni, hogy elkapják a támadóit – tudósít az Independent.

A tizenhét éves lányt július hetedikén késsel fenyegetve erőszakolta meg két férfi és a mobiltelefonját is elvették. Két nappal később felhívták támadói és közölték vele, hogy visszakaphatja a telefonját, ha visszamegy a helyszínre. A lány értesítette a rendőrséget, akik két alkalommal is visszaküldték: először nem jött össze az elfogás, mert túl feltűnően követték a rendőrök, másodszor pedig szem elől tévesztették, így egyedül maradt az erőszaktevővel és újra megerőszakolták.

Később a rendőrök elfogták a támadókat, de egy rendőri vezető közölte: óriási hibát vétettek, amikor újra kitették a lányt a gyötrelmeknek. „Nem lehet csalinak használni egy áldozatot, pláne nem egy fiatalkorút” – mondta. A nyomozást vezető rendőrt felfüggesztették.

Indiában egyre több szexuális erőszakról számolnak be, de a legtöbb esetet súlyosbítja, hogy a rendőrség teljesen felkészületlen abban a tekintetben, hogy hogyan kell eljárni ilyen ügyekben.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik