Nagyvilág

Az ukrán elnök leszámolna a törvénytelen fegyveresekkel

munkacsi-harcok(960x640).jpg (Array)
munkacsi-harcok(960x640).jpg (Array)

Kiadta a parancsot a hatóságoknak, hogy mindenkit fegyverezzenek le. A klánosodásnak, csempészetnek és korrupciónak is odavágna a kárpátaljai balhé után.

Az ukrán elnök felszólította az Ukrán Biztonsági Szolgálatot és a belügyminisztériumot, hogy fegyverezzenek le minden törvénytelenül működő fegyveres szervezetet – tudósít az MTI.

Petro Porosenko kijelentette: egyetlen politikai erőnek sincs joga fegyveres alakulatok felállítására. Szerinte ez az igazi ukrán hazafiak lejáratása.

Az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács a szombati munkácsi lövöldözés miatt ült össze. Az ülésen Porosenko kifejtette: megengedhetetlen, hogy a kelet-ukrajnai háborús frontvonaltól ezer kilométerre, a távoli hátországban destabilizálják a helyzetet.

Az államfő arra is rámutatott, hogy a munkácsi konfliktus a csempészüzlet újrafelosztása miatt robbant ki. „Az események rámutattak több súlyos problémára, melyek azonnali megoldást követelnek” – mondta, hozzátéve, hogy a klánosodásra, csempészetre és korrupcióra gondolt. „Szigorú és elvszerű vizsgálat alá kell vonni mindenkit, akinek ehhez köze van. Házkutatásokra, őrizetbe vételekre, közvetlen bűnügyi felelősségre vonásra van szükség. Nem segíthetnek sem a a képviselői mandátumok, sem a hatalomhoz fűződő kapcsolatok” – hangoztatta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik