Nagyvilág

Magyar fiút ragadott el a Mura Ausztriában

folyóvíz (Array)
folyóvíz (Array)

Az úszni nem tudó 15 éves fiú Graznál ment be hűsölni a folyóba, de elragadták az áramlatok. Nem találták meg a testét a hatóságok.

Eltűnt egy magyar fiatal szombaton a Mura folyóban Ausztriában, sikertelen keresését a stájerországi rendőrség szerint vasárnap délután beszüntették. Az osztrák ORF szerint a fiút szombaton késő délután ragadta el a folyó a stájerországi Feldkirchen bei Graz településnél. A 15 éves fiú a lánytestvérét látogatta meg Grazban. Szombaton egy Mura menti biciklitúrán vett részt hozzátartozóival, és útközben hűsölni akart a folyó vizében.

A rendőrségi közlemény szerint a fiatalt, aki nem tudott úszni, egy áramlat elsodorta. Egy szemtanú még látta őt néhány méterre a parttól, amint a kezével kalimpált. A fiú lánytestvérének párja ruhástól rögtön a vízbe ugrott, azonban már nem tudta őt kimenteni.

 

A környező településekről, Feldkirchenből, Thondorfból, Kalsdorfból, Gössendorfból és Mellachból vezényeltek tűzoltókat, csaknem hatvanan öt csónakkal kutattak az eltűnt fiú után. A keresésbe búvárok és egy helikopter is bekapcsolódott. A keresést szombat éjszakára felfüggesztették, vasárnap korán reggel azonban tovább folytatták.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a keresést délután leállították, ugyanis minden folyószakaszt átvizsgáltak – sikertelenül. A kutatást az erős áramlatok és a zavaros víz is nehezítette. A Mura mélysége ezen a szakaszon kettő és öt méter között van, néhol azonban a nyolc métert is elérheti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik