észak-koreai rakéta (Array)
Nagyvilág

Északiak lépték át a két Korea határát, lövések dördültek

Figyelmeztető lövéseket adott le a dél-koreai hadsereg, miután észak-koreai katonák egy csoportja engedély nélkül átlépte a két ország közötti határt.

A hadsereg név nélkül nyilatkozó illetékesei arról számoltak be, hogy szombaton tíz észak-koreai katona átlépte a demarkációs vonalat az északkeleti Kangvon tartománybeli Csorvon város közelében, mire a dél-koreaiak figyelmeztetésként a levegőbe lőttek.

Senki sem sebesült meg, és szöuli közlés szerint az északiak alakulata visszatért a zónán kívülre. “A felfegyverzett észak-koreai katonák visszavonultak a figyelmeztető lövéseket követően, nem lőttek vissza” – mondta a tisztségviselő. A határsértés oka egyelőre ismeretlen, katonai szakértők azonban az utóbbi időben az észak-koreai hadsereg tevékenységének fokozódását észlelték a demarkációs vonal térségében.

A dél-koreai hadsereg idén most adott le először figyelmeztető lövéseket északi katonákra. A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság és a Koreai Köztársaság hivatalosan máig hadban áll egymással, mivel a koreai háború hadműveleteit lezáró 1953-as tűzszünet után nem kötöttek békeszerződést.

Ajánlott videó