Nagyvilág

Kilencvenmilliárd forintnyi kárt okozott a kínai vihar

kínai tájfun (Array)
kínai tájfun (Array)

Több mint egymillió embert kellett evakuálni. Elképzelhetetlen mennyiségű eső zúdult le.

Több mint egymillió embert kellett evakuálni a kelet-kínai Csöcsiang tartományban az orkán erejű szél és felhőszakadás miatt. A Csan-Hom tájfun tombolása közepette repülőjáratok százait törölték és autópályákat is lezártak.

81500 hektárnyi mezőgazdasági területen, főleg dinnyeföldeken tarolta le a termést a vihar. A romba dőlt házak száma azonban száz alatt van. Az anyagi veszteséget csaknem kilencvenmilliárd forintnyi jüanra becsülték.

A tengerparti Ningpo környékén péntek éjszaka óta kétszázezer háztartásban nincs áram, kétezer szerelő dolgozik a hibák elhárításán. Lajao településen 404 milliméternyi eső hullott egyetlen nap alatt. Hopolingban kiöntött a víztározó és elárasztotta a környező utakat. A hatóságok csaknem harmincezer halászhajót parancsoltak vissza a kikötőkbe.

A kelet-kínai metropoliszban, Sanghajban is óvintézkedéseket kellett életbe léptetni, 163 ezer embert vittek biztonságosabb helyre. Még a metró egyes szakaszain is leállt a közlekedés. A külföldi légitársaságok péntek óta nem indítanak gépeket Sanghajba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik