Nagyvilág

„Isten áldja a fiamat” – mondta a tunéziai merénylő apja

tunéziai merénylő szülei (Array)
tunéziai merénylő szülei (Array)

Seifeddine Rezgui szülei még mindig nem hiszik el, hogy fiuk képes volt lemészárolni 38 embert. Előző este kért az anyjától tíz dinárt és azt mondta, Tuniszba megy az egyik barátjához.

Interjút adtak a Sky News brit hírcsatornának annak a tunéziai fiatalembernek a szülei, aki két hete 38 embert mészárolt le a tengerparti Szúszában, köztük harminc brit turistát. A 23 éves Seifeddine Rezgui anyja, Radhia Manal elmondta: amikor a merénylet előtti napon hazament munkából, fia otthon volt, a testvérével játszottak a laptopjukon. Seifeddine lezuhanyzott, átöltözött, majd azt mondta anyjának, hogy átmegy estére egy barátjához és kért tőle tíz dinárt. A fiú megölelte, megpuszilta az anyját, majd elment, akkor találkoztak utoljára.

Másnap a rendőrök kopogtattak a családnál. „El nem tudtuk képzelni, mi történhetett. Azt hittük, hogy egy barátjánál van Tuniszban. Isten látja lelkem, még most sem hiszem el, hogy mi történt” – mondta Radhia. A szülők szerint kelepcébe csalhatták fiukat, nem tudják elképzelni, hogy magától tett ilyet.

Seifeddine apja, Abdul-Hakim Rezgui azt mondta: ők teljesen normálisnak látták fiukat, olyan gyereknek, aki szereti a focit, szeret táncolni és olvasni és jól teljesített az iskolában. Éjszakánként egy kávézóban dolgozott, hogy jó ruhákat vehessen és elég pénzt gyűjtsön össze franciaországi továbbtanulásához. Négy évet járt a kairouani egyetemre. „Azt mondják, kétéves kiképzésen volt Líbiában. Hogyan járhatott volna akkor egyetemre?” – tette fel a költői kérdést az apa, aki a brit nézőknek azt üzente: Isten áldja meg azokat, akik életüket vesztették. „És Isten áldja a fiamat” – tette hozzá, majd így folytatta: „A fiam magától nem tehette ezt. Gonosz emberek csalták tőrbe, Isten megadja majd mindenkinek, amit megérdemel.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik