Nagyvilág

Így nézett ki a Védelmező Él hadművelet a Gázai övezetben

Izrael-tank-es-ima(960x640).jpg (Array)
Izrael-tank-es-ima(960x640).jpg (Array)

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) nyilvánosságra hoztak egy go pro kamerával készített felvételt, amit az izraeli katonák készítettek – bevetés közben.

A videót a sisakjára szerelt kamerájával annak az egyébként háborús bűncselekményekkel összefüggésbe hozott Givatti brigád őrnagya, Binaja Szaral készítette, aki a hadművelet során szintén az életét veszítette egy palesztin öngyilkos merényletben. A felvétel ide kattintva, a Jerusalem Post oldalán nézhető meg.

A dátum nélküli felvételen a katonák támadó pozícióba helyezkednek a Gázai övezet Khirbat Ahza kerületében, a Givetti brigád második bevetése során.

A jeruzsálemi származású Sarel tavaly augusztus 1-jén sérült meg halálosan a Hamasz öngyilkos merénylőjének támadásától. Lapbeszámolók szerint 26 éves volt.

A Védelmező Él hadművelet során, mely ötven napon keresztül tartott és augusztus 26-án ért véget, hatvanhét izraeli katona és öt izraeli civil halt meg. A palesztin hatóságok több mint kétezer, zömében civil halálos áldozatot jelentettek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik