Nagyvilág

Hatalmas kártérítést kapott hat napos erekciójáért egy férfi

manhattan detention complex (Array)
manhattan detention complex (Array)

Semmibe vették az orvosok a börtönben ülő férfi antidepresszánsának mellékhatását.

Hat napon át szenvedett folyamatos erekciótól egy manhattani börtönben az 50 éves Rodney Cotton, őrei, és az orvosok azonban semmibe vették panaszait. Szabadulása után, a férfi ügyvédet keresett, és 10 millió dolláros kártérítésre perelte szenvedéseiért, a fegyintézetet üzemeltető New York Városi Tanácsot, akikkel végül peren kívül 750 ezer dollárban (közel 210 millió forint) állapodott meg – írja a New York Daily News.

A booklyni Cotton eddigi 50 évéből 39-et töltött rácsok mögött, többek között 1989-es, bronswillei gyilkossági ügy miatt is. A kártérítési perben érintett kemény időszakban, 2008-ban azért ült, mert vényköteles gyógyszereket, 68 darab Vicodint, és 100 darab Xanaxot birtokolt. Bipoláris tünetei miatt a börtönben kényszergyógykezelést is kapott, egy Risperdal nevű antidepresszánst kellett szednie.

 The Tombs, Manhattan hírhedt börtöne (fotó: Google Street View)

Cottonnak emellett, asztma, diabétesz, és egyéb panaszok miatt már gyógyszereket is szednie kellett. Nem várt mellékhatásként hat napig tartó, fájdalmas erekciója lett. „Semmi sem segített, fájt, és folyamatosan lüktetett” – nyilatkozta a férfi, akinek az alatt a néhány nap alatt a járás, és a nadrág viselése is problémát okozott, az őrök és a börtönorvosok mégis semmibe vették az állapotát, mondván: nem vészhelyzet. Segítségképpen jeges zacskókat ajánlottak neki.

Mindez addig tartott, míg egy harmadik orvos is megvizsgálta férfi, és azonnali műtétre kórházba szállítatta. Cotton péniszébe katétert ültettek, majd visszaszállították a börtönbe. Azt mondák neki, a műtéti varrat majd magától felszívódik. Nem így történt: a férfi bőrébe ágyazódott, így műtéti úton, érzéstelenítés nélkül kellett eltávolítani. A férfi, amellett, hogy pokoli kínokat állt ki tartós sérüléseket szenvedett: pénisze funkcióját vesztette, és meg is csonkították.

Cotton az egyezség után azt mondta, egy perc habozás nélkül adna oda minden pénzt, ha visszakaphatná férfiasságát. A férfi egyébként azt tervezi, hogy Atlantába költözik, ahol a lánya is él, és új életet kezd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik