Nagyvilág

Halálos lövöldözés a nápolyi zöldségpiacon

lovoldozes(960x640).jpg (Array)
lovoldozes(960x640).jpg (Array)

Üzleti vita állhat a háttérben, az elkövető szökésben van.

Egy férfi meghalt, egy másik súlyosan megsérült az olaszországi Nápoly nagybani zöldségpiacán történt keddi lövöldözésben – tudósít az MTI. Egy ismeretlen tettes nyitott tüzet a két férfira, majd elmenekült a helyszínről. Az egyik, 23 éves fiatalember kórházba szállítás közben meghalt, a másikat a mellkasán találták el, az ő állapota súlyos. Az első információk szerint az elkövető hétfőn vitába keveredett a két férfival.

A délolasz városban egyébként nem ritkák az utcai lövöldözések. A hatóságok egy belvárosi épületben tartott házkutatás során jelentős mennyiségű fegyvert és lőszert találtak, kiderült, hogy a lakóház tetőteraszán a Camorra fiatal tagjai gyakorolták a célba lövést. Május közepén egy nápolyi férfi egy családi veszekedés közepette négy embert lőtt le: saját feleségét, szomszédját és két kiérkező rendőrt.

A helyi sajtó felmérései szerint az egymilliós városban 5700 a bejelentett fegyverek száma, de ennél jóval nagyobb az engedély nélkül tartott, feketepiacon beszerzett pisztolyoké, puskáké.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik