Nagyvilág

Az orosz kormány a biztonságos szelfizésért kampányol

szelfibot (Array)
szelfibot (Array)

Tudta, hogy a fegyverrel fényképezkedés halálos? Vannak, akiknek ezt külön el kell mondani.

Kampányt indított az orosz rendőrség a biztonságos szelfizésért, miután csak idén százan szenvedtek sérüléseket és több tucatnyian haltak meg a hülyébbnél hülyébb ötletek miatt.

A hatóságnál akkor szakadt el végképp a cérna, amikor egy 21 éves nő fejbelőtte magát, miközben olyan szelfit akart csinálni, amin pisztolyt tart a fejéhez. Túlélte, de el lehet képzelni, milyen súlyos fejsérüléssel.

„Egy menő szelfi az életedbe kerülhet” – áll az orosz belügyminisztérium által terjesztett tájékoztató kiadványban, amiben többek közt olyan hasznos tanácsok vannak, mint például „a fegyverrel szelfizés halálos”.

Az ember azt gondolná, hogy nem nagyon kell magyarázni az ilyen dolgokat, de januárban két fiatalember például úgy gondolta, jó ötlet kézigránáttal fényképezkedni, amiből kihúzták a biztosítószeget. A telefon, amivel a képet készítették, csodával határos módon megmaradt, a srácok nem voltak ilyen szerencsések.

Májusban egy tinédzser egy vasúti híd tetején akart fényképezkedni. Persze sikerült hozzáérnie a felsővezetékhez, az érintést nem élte túl.

Jelena Alekszejava belügyi tanácsadó azt mondta: „az elmúlt időben sajnálattal tapasztaltuk, hogy megnőttek a balesetek az önmagukról fényképet készítők körében. Valós problémáról van szó, ami szomorú következményekkel jár” – jelentette ki. A tanácsadó azt javasolta: mindenkinek az lebegjen a szeme előtt, hogy a túlzottan őrült képekért már csak poszthumusz elismerés jár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik