Nagyvilág

Álmukban öltek meg 14 kenyait

Kenya (Array)
Kenya (Array)

Ismeretlen fegyveresek legalább 14 embert öltek meg és 11-et megsebesítettek az északkelet-kenyai Mandera város közelében.

Az áldozatok a beszámoló szerint egy kőfejtő munkásai voltak. A terrorcselekmény a kora reggeli órákban történt egy, Manderához közeli faluban. Az áldozatokat – a források szerint egy kőfejtő munkásait – álmukban támadták meg. Az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió szerint az al-Shabaab szomáliai terrorcsoport fegyveresei hajtották végre a terrorcselekményt.

Az al-Kaida nemzetközi terrorszervezettel szövetséges al-Shabaab rendszeresen követ el támadásokat a szomszédos Kenyában, és ezzel azt próbálja elérni, hogy a kelet-afrikai ország vonja ki katonáit Szomáliából, akik ott a mogadishui kormányt támogató Afrikai Unió (AU) kötelékében szolgálnak.

A szomáliai milícia 2013-ban megtámadott egy nairobi bevásárlóközpontot is, és 67 emberrel végzett. Az idén, április elején a kenyai Garissa egyetemén a terroristák 147 keresztény hallgatót öltek meg, május végén pedig legalább húsz rendőrt öltek meg Kenya keleti részén.

Az ismétlődő erőszakcselekmények miatt a Kenya számára létfontosságú turizmus szinte teljesen összeomlott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik