Nagyvilág

Tűzoltók szedték le az embereket az orlandói óriáskerékről

óriáskerék (Array)
óriáskerék (Array)

Ismét megnyitották az Egyesült Államok keleti partjának legmagasabb óriáskerekét szombat este az után, hogy egy nappal korábban 66 ember rekedt a műszaki hiba miatt leállt 120 méter átmérőjű Orlando Eye-on.

A péntek esti leálláskor senki nem sérült meg, de a működtetőknek a tűzoltóság segítségét kellett kérni ahhoz, hogy a keréken lévőket a földre hozzák. A mentőművelet mintegy három órán át tartott. A működtetők által a keleti part legnagyobb kilátókerekének nevezett Orlando Eye több mint 45 percre állt le. Tartalék generátor segítségével sikerült újra mozgásba hozni.

“Jó érzés újra a földön lenni”

Az egyik rajta tartózkodó utas, Malayla Bell Twitter-üzenetében az írta, hogy “végre ismét megmozdult” a hatalmas szerkezet. Második üzenete már arról szólt, hogy “jó érzés ismét a földön lenni” – írták a helyi lapok. A látványosság műszaki csoportja és a tűzoltók hozták ki a bezárt kabinokból az utasokat.

Az orlandói óriáskereket ugyanaz a vállalkozás, a Merlin Entertainments PLC működteti, mint a brit fővárosban lévő London Eye-t. A kilátókeréknek 30 kabinja van, és egyszerre 450 embert képes fogadni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik