Nagyvilág

Ügyvédjére támadt a gyerekgyilkos, miután felmentette a bíróság

A kilencéves fiút halálra késelő férfi ököllel ütötte arcon az őt sikeresen védő ügyvédet.

Több mint húsz ember erőfeszítésére volt szükség, hogy lefogják a 31 éves vádlottat, aki alig pár perccel azután lendült támadásba a New York-i bíróságon, hogy az esküdtszék úgy döntött, nem tehető felelőssé a kisgyerek megölése miatt – jelentette a New York Times. Alejandro Moralest azért mentették fel, mert elmeállapota miatt büntetőjogilag nem beszámíthatónak ítélték.

Ügyvédje az eset után kijelentette, védence “egy nagyon zavart és ingatag férfi, és ezt sajnos be is bizonyította” a tárgyalóteremben történt őrjöngésével. Frederick L. Sosinsky, aki a támadásban nem szenvedett súlyos sérüléseket, elmondta: Morales azután vált erőszakossá, miután közölték vele, hogy a döntés ellenére nem engedik haza.

A paranoid skizofréniában szenvedő férfi beismerte, hogy ő ölte meg anyja lakásában a 9 éves Anthony Maldonadót, aki édesanyja barátjának unokaöccse volt. A gyilkosság előtti napokban a férfit téveszmék gyötörték, például azt hitte, hogy óriási aptkányok üldözik – mondta el a bíróság előtt nyilatkozó orvosi szakértő.

Az ügyészek azzal érveltek, Morales felelőssé tehető a gyilkosságért, mert a kisgyerek megölése után elmenekült, elrejtette a gyilkos fegyvert és először még hazudott a rendőröknek. Az esküdtek azonban a védelem érvelését fogadták el, és beszámíthatatlansága miatt felmentették az emberölés vádja alól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik