Nagyvilág

Heroin és kokain végzett egy 13 hónapos lánnyal

A kisgyereknek hónapokon át adott különböző drogokat és nyugtatókat anyja, és a nő barátja.

 

Nem szándékos emberölés vádjával indítottak eljárást egy amerikai bíróságon egy anya és barátja ellen, akik a hatóságok szerint kokaint és heroint adtak egy 13 hónapos kislánynak, aki február végén halt meg egy New York-i kisvárosban – jelentette a helyi sajtó. A halottkémi vizsgálat eredményei szerint a kislány halálát tüdőgyulladás és légzésleállás okozta, amit akut heroin- és kokainmérgezés váltott ki.

A vád szerint a 2013 decemberében született Kayleigh Mae Cassellnek anyja, majd a nő barátja 2014 tavaszától adott heroint, kokaint valamint vény nélkül kapható nyugtatókat. A lány testén halál után zúzódásokat is találtak, valamint egyik karja el volt törve, de a halála ügyében indított nyomozás szerint a sérüléseknek nem volt köze halálához.

 Kayleigh Mae Cassellnek hónapokon át adott kokaint, heroint és nyugtatókat saját édesanyja
Fotó:news10.com 

Az anya, a 27 éves Rachel Ball, valamint 34 éves barátja, Joshua Bennett ellen 17-17 vádpontban indítottak eljárást. Az emberölési vádak mellett bizonyíték meghamisítása miatt is felelniük kell, mert a lány halála után kimosták a lány ruháját, valamint kicserélték pelenkáját és megfürdették, hogy eltereljék magukról a gyanút. Az ügyészség kiemelte, hogy nem vádolják őket azzal, hogy szándékosan meg akarták volna ölni a gyermeket.

A PostStar.com cikke szerint a legsúlyosabb emberölési vád miatt akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik őket, ha bebizonyosodik bűnösségük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik